Fenice

Fenice grundades 1973 och har utvecklat och tillverkat några av de bästa presterande produkterna för läder och tyg i över 50 år.

Fenice unika kunskap och engagemang för att behandla läder garanteras under hela produktens livscykel, från garvningsprocessen till kundvård. Genom att vara trogen en filosofi om fullständigt förtroende för innovation, strävar företaget alltid efter att höja ribban inom teknik för att skydda läder som används för klädsel och i bilindustrin.

Samtidigt som vi behåller vår ambition om konstant tillväxt, har vi ökat våra forskningsansträngningar för att hitta nya lösningar för rengöring och konservering av mikrofiber och andra tyger, och blivit en pålitlig ledare inom behandlingen av dessa material.

 Som en partner till de mest prestigefyllda bilföretagen och framgångsrika garverier världen över, är Fenice ettablerad i hela Italien och i över 50 länder över hela världen.


Företagets laboratorier är utrustade med den mest moderna och sofistikerade testutrustningen, för att kunna utföra noggranna tester av den färdiga produktens fysiska egenskaper för att garantera ditt läders långa livslängd.

Positiva resultat från sofistikerade kemisk-fysikaliska tester säkerställer att nytt och jämnt lackerat läder kommer att stå emot tidens tand.

Vårt applikationslaboratorium är faktiskt ett minigarveri med alla de senaste maskiner för att utveckla innovativa, ekologiska efterbehandlingstekniker.

Forskning och testning

Färdigt läder måste genomgå rigorösa tester innan det används. På Fenice genomför vi dessa tester i egen regi med de senaste maskiner och instrument och enligt internationellt erkända standarder.

Fenice tar alltid teknik för läderskydd, rengöring och renovering till högsta nivå, tack vare specialiserad expertis och ständigt uppdaterade tekniker. Detta kommer ur en företagsfilosofi som sätter det största förtroendet för innovation.

Fenice ligger i nordöstra Italien, bara några minuter från det stora garveridistriktet Arzignano, och växer ständigt genom att arbeta varje dag med experter från de största garverierna. Genom detta partnerskap deltar vi direkt i utvecklingen av tekniker för behandling av läderhudar baserat på en djupgående kunskap om alla dess hemligheter.