Polermedel för din bil hos Carpro Sverige

Polermedel för rubbing, polish och finish


När du polerar din bil gör du en lätt slipning av klarlackens yttersta lager för att få bort repor och skapa en jämn yta. En jämn yta ger bättre ljusreflektion som lyfter färgen i lacken och ger den längre hållbarhet. 

Skonsam polering för din bil

I vårt sortiment av polermedel hittar du allt från djupgående produkter som tar repor ner till 1000 gritt till finpoleringsprodukter som korrigerar eventuella efterlämnade spår och ljusvirvlar samtidigt som du får en hög glans. Våra polermedel innehåller inga konstigheter: helt utan silikon, vax eller fyllnadsmedel. Rådfråga oss gärna kring vilket polermedel som passar bäst för just din bil och ändamål.

Innan polering med polermedel

Innan du börjar polera bilen är det viktigt att bilen är ren och torr. Börja därför alltid med att tvätta bilen. Skydda de delar som inte ska poleras med hjälp av tejp, exempelvis på gummi- och plastdetaljer. Vi rekommenderar även att du vid poleringsarbete skyddar dig själv med heltäckande klädsel, handskar, skyddsglasögon och hörselskydd.

Polera med eller utan polermaskin

Polering görs med fördel med en oscillerande eller roterande polermaskin tillsammans med polertrissor, även kallade polerrondeller. Med en maskin går poleringen fortare, men du måste också vara mer försiktig så att inte lacken skadas. En polermaskin skapar friktionsvärme vilket ger en bättre effekt hos polermedlet och därmed ett bättre slutresultat. Du kan också polera bilen utan en polermaskin. Tänk på att byta polertrissa eller duk ofta under poleringen, så att du hela tiden arbetar med en ren produkt.

Hur polerar jag bilen?

För bästa resultat vid polering är det viktigt att använda rätt mängd. Läs noga på respektive produkt. Med fördel kan du fördela ut polermedlet på ytan innan du startar poleringsmaskinen för att undvika att det skvätter.

Börja gärna med en lägre hastighet och öka efterhand och tänk på att inte ha ett för högt tryck mot bilen. Läs instruktionerna på just det polermedlet du ämnar använda, då hastighet och tryck skiljer sig något från produkt till produkt. Enklast är att arbeta in polermedel panel för panel, från bilens ena hörn, och att känna efter när polertrissan inte längre har mer polermedel. Ta alltid lite i taget i långsam rörelse och arbeta sektionsvis i rundade banor i två vinklar. Tänk på att alla kanter på karossen ofta har tunnare lack, varpå du behöver vara extra försiktig när du polerar dessa. Eftertorka med en mikrofiberduk för bästa finish.

Genom solljus eller en LED-lampa kan du efter poleringen se om det blivit eventuella spår eller hologram i lacken som behöver finpoleras.

Efter polering med polermedel

Efter poleringen kan du rengöra och avlägsna eventuellt överblivet polermedel på bilen. Därefter kan du fortsätta med eventuell annan behandling såsom vaxning och lackskydd.

polermedel läggs på blå bil och svart bil som fått polermedel applicerat på sig