Polertrissor - bilvård - Carpro Sverige

Vi har ett brett sortiment av polertrissor för olika ändamål. Polerrondellerna finns i såväl ull, polyuretanskum (skumtrissor) samt microfiber. Tänk på att alltid använda en ren och torr polertrissa när du polerar. Rengör under rinnande vatten och pressa sedan ut vattnet, utan att vrida eller skrynkla den. Torka den torr under tryckluft eller på maskin. Det är ofta bra att prova sig fram med olika trissor och polermedel. Önskar du hjälp eller råd är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.


Här nedan går vi igenom lite mer om de olika typerna av polertrissor:

Skumtrissor (Polyuretanskum)

Skumtrissor av polyuretanskum är den mest erkända och använda typen av polertrissor. I vårt sortiment hittar du en rad olika varianter med olika textur för olika användningsområden. Här kan du även välja hårdhet: från grova polertrissor som används för repor av det djupare slaget till mjukare för att ge en fin ytpoleringsfinish.

Ulltrissor

För en djupare polering som tar bort även de djupare reporna effektivt bör man välja en ulltrissa. Dessa är mot förmodan alltså inte så mjuka och skonsamma som man kan anta utifrån materialet. Fördelen med polertrissor av ull är att de enkelt får bort repor och ger en låg värmeutveckling när man polerar under tryck, i jämförelse med andra typer. Våra ulltrissor finns i varianter med inblandad microfiber och ger mindre värme genom sin patenterade konstruktion. Då ulltrissor slipar effektivt finns det risk för att så kallade hologram skapas på ytan, med andra ord så kan de lämna spår efter sig. Dessa avlägsnas med ett finare polermedel och polertrissa.

Microfibertrissor

En mikrofiberrondell används huvudsakligen med oscillerande maskiner, men går även att använda med roterande polermaskiner. Vid användning med roterande maskiner produceras värme väldigt snabbt vilket kan göra att det drar en del. Hologram som skapas av mikrofibertrissor är oftast enkla att ta bort då de inte lämnar så mycket repor efter sig. Man behöver dock alltid avsluta med en mjukare trissa och polermedel. Det finns även särskilda mjukare mikrofiberrondeller som skapar en finare finish och mindre repor. Bra att tänka på med microfibertrissor är att man bör byta ofta och rengöra samt borsta upp fibrerna efter varje polerad sektion.