I lager.
Antal: 1

Swissvax Autobahn - Kraftfullt hållbart Fälgvax

519 kr

Autobahn

Som namnet avslöjar utvecklades Swissvax Autobahn för tyska kunder som körde snabba bilar med aluminium- och magnesium fälgar på Autobahn i hastigheter upp till 300 km/h, samt i Schweiz vintertid med hård väg saltning. Dessutom fanns det ett behov av de kunder som ofta körde på bana.

Swissvax Autobahn fälgvax förstärker ytan på alla typer av fälgar med en fin glans och hjälper till att skydda fälgarna från bromsdamm och annan förorening. Bromsdamm,vägsalt, vinter kemikalier och andra föroreningar kan inte tränga igenom det värmebeständiga karnaubavax skiktet, som är berikat med PTFE (Teflon).

PTFE har exceptionell motståndskraft mot kemikalier och har användbara hållfasthetsegenskaper vid Kryogena temperaturer från 280 C kontinuerliga temperaturer. Dess friktionskoefficient är lägre än något annat material.

Tack vare sin utmärkta motståndskraft mot både höga temperaturer och kemikalier, samt sin exceptionellt låga friktionskoefficient, är PTFE en perfekt ingrediens i ett innovativt och kraftfullt fälgvax som både ger en mycket bra glans (karnauba) och långtidsskydd ( PTFE). Att applicera Autobahn fälgvax kommer drastiskt att minska tiden du lägger på att hålla dina fälgar rena.

Swissvax Autobahn fälgvax är säkert att använda på aluminium, polerad aluminium, magnesium, klarlack och lackade fälgar. Den måste appliceras med en svart appliceringsdyna efter noggrann rengöring med Swissvax Cleaner Fluid Regular - Helt optimalt med Swissvax Paint Rubber Set dessutom.

 En burk vax innehållande 50 ml. räcker till ca. 20 fälgar. Vi rekommenderar att du vaxar dina fälgar var 3-6 månad.


- Carnaubavax förstärkt med PTFE speciellt utvecklat för vård och skydd av fälgar.

- Lämnar en mycket fin glans och långvarigt skydd för dina fälgar genom att stöta bort bromsdamm och annan förorening.

- Minimerar tiden det tar att tvätta och hålla fälgarna snygga på grund av "non-stick"-effekten.

- Säker att använda på aluminium, polerad aluminium, magnesium, klarlack och lackade fälgar.
BESKRIVNING

  • Innovativ fälgförsegling med karnaubavax för perfekt glans
  • Berikad med PTFE säkerställer ett kraftfullt skydd
  • Förebygger ansamling av bromsdamm och lämnar inga vita rester

Generella riktlinjer för att applicera vax från Swissvax. Ta god tid på dig och njut av essensen och känslan av en äkta handtillverkad Swissvax produkt.

  • Rengör ytan som ska vaxas noga, detta gör att vaxet fäster bättre vilket i sin tur gör att produkten stannar kvar längre på ytan. Man får bättre hållbarhet och effekt.
  • Använd en mjuk applikator från Swissvax eller applicera vaxet med bara handen. Ta lite vax på applikatorn och lägg på med mjuka cirkelrörelser. 200 ml burk ska minst räcka till 15 appliceringar på normalstora bilar. 50 ml 3-4 bilar.
  • Låt vaxet sitta i 5-10 minuter. Torka av med mikrofiberdukar av hög kvalitet i mjuka skonsamma rörelser. Om duken inte klarar av att torka bort mer så byt till en ny så inga rester blir kvar på ytan.