Tvätt och rengöringsprodukter för din bil- Carpro

Här finner du våra professionella rengöringsprodukter för att tvätta utsidan av din bil, motorcykel, båt, cykel, helikopter eller ditt flygplan.

HydroFoam Wash & Coat
202 kr 289 kr

Ett komplett sortiment för tvätt av din bil

I vårt sortiment hittar du allt för att tvätta bilen med en ultrasnygg finish och ett hållbart resultat. Från specialprodukter för tjära, metaller och insekter till effektiva och vårdande bilschampo. För bästa resultat behöver du rätt produkt för ändamålet. Att endast använda shampo ger sällan ett riktigt bra resultat. Olika väder- och vägförhållanden gör att din bil utsätts för många olika typer av smuts och ibland ämnen som är direkt skadliga för bilens lack, fälgar och glas. Med en produkt som skonsamt löser upp även den tuffaste smutsen, såsom tjära, minskar du även risken för lackskador som lätt uppkommer om man försöker skrapa eller gnugga bort smutsen.

Rätt tvätt ger ett hållbart resultat

När du grundrengör och behandlar bilen får du ett långvarigt resultat som gör att du sedan kan underhållstvätta enkelt och smidigt. Vi rekommenderar att man utför grundlig rengöring under vår och höst, som sedan kan underhållsbehandlas under vinter och sommar. Har du ett keramiskt lackskydd på din bil är det extra viktigt att underhållstvätta regelbundet och på rätt sätt. Det för att bibehålla och få ut maximal hållbarhet av ditt keramiska skydd. 

Förtvätten ger dig en bra grund

Förtvätten löser upp och förbereder bilen för rengöring genom att ta bort organisk smuts och trafikfilm. Vår produkt Lift används istället för en alkalisk avfettning och är skonsam mot bilen. När det kommer till tjära, asfalt eller annan petroleumbaserad smuts så rengörs det enklast och säkert med TarX 

Bilrengöring av olika typer av smuts

I vårt sortiment hittar du specialprodukter för olika typer av smuts som ofta sätter sig i lack, fälgar och på glas. Genom att lösa upp dessa underlättar du rengöringen. Vi har produkter för metallborttagning/flygrost (IronX), tjära och lim (TarX), insekter (BugOut) och kalkfläckar (Spotless). Dessa kan enligt instruktioner användas på alla delar av bilen. Du finner även kombinationsprodukter specifikt för fälgrengöring.

Metaller i form av flygrost, järnpartiklar som kan fastna i billacken, samt tjära är exempel på ämnen som är väldigt skadliga för bilen. Under årets varmare tid då bilen utsätts för starkt solljus och värme kan dessa föroreningar utgöra permanenta skador i lack och fälgar. Dessa bör avlägsnas med specialmedel vid grundlig tvätt men behöver oftast inte användas vid varje underhållstvätt.

Rätt tvättverktyg för din biltvätt

När du handtvättar bilen är det viktigt att du använder rätt verktyg för att undvika att repa bilen. Med vår tvätthandske i mikrofiber lyfts smutsen bort från bilen för att säkerställa en skonsam rengöring av alla ytor.

Har du frågor eller behöver råd kring vilka produkter du ska använda är du välkommen att kontakta oss.